Ιδρυτική Διακήρυξη

Ιδρυτική Διακήρυξη κινήματος

Η υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση της πατρίδος μας, οδηγούν μια σοβαρή μερίδα ελλήνων πολιτών να αναζητήσει καταφύγιο, δια να προστατευθεί από την λαίλαπα των σύγχρονων κατακτητών του Έθνους μας. Η αναλγησία πολιτικών που κατείχαν αξιώματα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος, έδωσαν το δικαίωμα στους ξένους να λοιδορούν, να υποτιμούν την χώρα μας και προσφάτως να θέλουν να την εξαγοράσουν, χωρίς να δείχνουν κανένα σεβασμό στην κοιτίδα του πολιτισμού της ανθρωπότητας, παρασυρόμενοι από κερδοσκοπικά παιχνίδια και γεωπολιτικές σκοπιμότητες.

 

Η “Ελληνική Αναγέννηση” είναι ένα κίνημα πολιτών με καθαρή εθνική συνείδηση, απελευθερωμένων από θέσεις στερεότυπων πολιτικών ιδεολογιών, το οποίο αναζητά με αγάπη για τον τόπο που μας γέννησε, την θέση της Ελλάδος ως Έθνος, στην σύγχρονη πολιτική διεθνή σκακιέρα.

 Τα μέλη του κινήματος της “Ελληνικής Αναγέννησης” σέβονται το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους θεσμούς του δημοκρατικούς μας πολιτεύματος, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν τις εκ βαθέων μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτό, για να αποκατασταθεί η αίσθηση του δικαίου στους Έλληνες πολίτες. 

 Τα μέλη του κινήματος “Ελληνική Αναγέννηση” αγωνίζονται για πάταξη της διαφθοράς, της κοινωνικής αδικίας και της ανισότητας. Για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ευημερία των πολιτών της Ελλάδος και κατ’ επέκταση του Έθνους μας.   Υποστηρίζουν τα δικαιώματα και τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογουμένων , Μικροοφειλετών του δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως και Δικαιούχων ασφαλιστικών παροχών και αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.

 Ο Ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τη μοίρα του, στα χέρια του και να μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του. Μέλλον για την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στον ζουρλομανδύα του ενιαίου νομίσματος και της Ενωμένης Ευρώπης των πολυεθνικών συμφερόντων. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών και ΟΧΙ στην Ευρώπη των πολυεθνικών.

 Ο βασικότερος πυλώνας ενός κράτους, η οικονομία, δεν είναι δυνατό να ορίζεται από ξένα συμφέροντα, τα όποια της πιο πολλές φορές είναι αντίθετα από τα συμφέροντα του ίδιου του λαού.

 Η “Ελληνική Αναγέννηση”  είναι το καταφύγιο εκείνων που δεν ακούει, η δεν θέλει να ακούσει, την φωνή τους το σύστημα. Των απογοητευμένων, των αδικημένων, των υπερήφανων Ελλήνων που οι πρακτικές των πολιτικών, ιδιαίτερα από την μεταπολίτευση και μετά έχουν νιώσει την Εθνική και προσωπική τους αξιοπρέπεια να την πατάνε με την μπότα τους οι δήθεν προοδευτικοί που το μόνο που κατάφεραν είναι να διαλύσουν την χώρα και των κοινωνικό ιστό αυτής, με το πελατειακό σύστημα που εφάρμοσαν. 

 Συκοφάντες μας πούλησαν μια Ευρώπη ως συνώνυμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας, που όμως μετεξελίχθηκε σε μια φυλακή για ανθρώπους καταδικασμένους σε οικονομικό μαρασμό και κοινωνική καταστροφή.

 Άμεση κατάργηση της Συνθήκης «Σένγκεν» για να έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε και να μπορούμε να αποφασίζουμε, ποιος θα μπει στην χώρα μας.

 Κατάργηση των μη εκλεγμένων επιτρόπων της Ευρώπης και τις πολιτικές που εφαρμόζουν σε κράτη μέλη όπως η Ελλάδα μας.

 Τα μέλη της “Ελληνικής Αναγέννησης”, είναι έτοιμα να εφαρμόσουν μια νέα πολιτική που θα προωθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. Είναι σε θέση να προστατεύσουν τα Εθνικά συμφέροντα και όχι εκείνα της άγριας παγκοσμιοποίησης και τις προσταγές της Ε.Ε.

 Η “Ελληνική Αναγέννηση” δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είναι ένα κίνημα βαθιά δημοκρατικό, όπως αρμόζει στα Ελληνικά ιδεώδη. Αποζητά την πραγματική δημοκρατία όπως την δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Οι μέχρι σήμερα κυβέρνησης, θυσίασαν την Εθνική μας κυριαρχία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, σε μη εκλεγμένες Ευρωπαϊκές αρχές. Αποζητούμε την Λαϊκότητα η οποία αντιτίθεται στον κοινοτισμό και στα τζάκια που καταδυνάστευσαν χρόνια τώρα τον λαό μας. Ζητάμε να μπει ένα τέρμα στους ανεπάγγελτους, επαγγελματίες πολιτικούς που το μόνο που έμαθαν να κάνουν τόσα χρόνια είναι να απομυζούν τον Ελληνικό λαό.

 Θεμελιώδης σκοπός μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στον υπερφλύαρο φιλελευθερισμό της νέας τάξης που θέλει τους ιθαγενής να έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους λαθρομετανάστες. Την ίδια ώρα καταδικάζουμε τον ρατσισμό σε όλες του τις μορφές του και απορρίπτουμε την βία ως μέσο πολιτικής έκφρασης.

 Η τήρηση της Δημοκρατικής νομιμότητας για την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και η καταγγελία της συνθήκης «Δουβλίνο 2», που μετατρέπει την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, είναι μονόδρομος για την Ελληνική κοινωνία. Η απόδοση Ευρωπαϊκού ασύλου θα είναι μόνο για όσους έχουν στην κατοχή τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγραφα, που θα αποδεικνύουν, την ταυτότητα τους και την χώρα προέλευσης τους. Η κοροϊδία των εμπόρων ζωής και ονείρων, δυστυχισμένων ανθρώπων, απ όπου και να προέρχονται πρέπει να λάβει τέλος «χθες», η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ούτε μια μέρα ακόμα.

 Η αντιδημοκρατική και απολυταρχική φύση των αριστερών και δεξιών άκρων, είναι θέμα χρόνου να φέρει τα δεινά του εμφυλίου, ξανά στην χώρα μας.

 Το Μάαστριχτ και η τεχνική πολιτική δομή της Ε.Ε σε ένα υπερφιλελεύθερο μοντέλο δεν κατάφερε τίποτε άλλο παρά να μας οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.

 Είναι προφανές πως οι πολιτικές λιτότητας και μνημονίων που μας επέβαλαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσο τον Βρυξελών, για να σώσουν το δημιούργημα έκτρωμα τους, Ευρώ και τις Τράπεζες τους, έχουν ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την ανασφάλεια. Η πραγματικότητα είναι πως οι επικίνδυνοι ιδεολόγοι που μας κυβερνούν, αρνούνται να δουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

 Το περιβόητο πρόγραμμα βοήθειας των Ευρωπαίων εταίρων μας, είναι ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τους ίδιους πολιτικούς και τραπεζίτες που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικός σκοπός τους είναι, η προστασία των ίδιων από τις λανθασμένες πολιτικές που εφάρμοσαν στο παρελθόν. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει δει ούτε μια δεκάρα από τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν.

 Το επονομαζόμενο «πλάνο διάσωσης» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καλά οργανωμένη καταστροφή. Αν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας, να ξεφύγουμε από την πλασματική ενημέρωση που προσφέρουν τα ΜΜΕ τα οποία λαμβάνουν γραμμή από τα ίδια κέντρα που μας «διασώζουν» σε λίγο θα είναι πολύ αργά για όλους τους λαούς της Ευρώπης που έχουν υιοθετήσει το «ευρώ υπέρ πάντων» Από τις κυβερνήσεις των χορτασμένων πολιτικών μας δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από αυτό που βλέπουμε σήμερα. Οι πρακτικές των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών της Ε.Ε και του ΔΝΤ το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίζουν όλο και περισσότερο την αγροτική μας παραγωγή και να σκοτώνουν την ανάπτυξη.

 Το μοναδικό τους όραμα είναι πότε θα ξανά βγούμε στις αγορές, δηλαδή πότε θα ξανά δανειστούμε, φαύλος κύκλος δανεισμού χωρίς τέλος. Δεν δείχνουν να κατανοούν αυτό που μας έφτασε εδώ, δηλαδή τον δανεισμό. Για να στηριχθούμε στα πόδια μας και τη παραγωγή μας, χωρίς δανεισμό, ούτε λόγος να γίνεται. 

 Το ζητούμενο δεν είναι οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στην παροχή υπηρεσιών, αλλά η παραγωγική επινοητικότητα. Μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα, με πρωτογενή παραγωγή. Το να προνοείς του τι ζητάει η διεθνής αγορά, έτσι ώστε να παράγεις ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα. Αντικατάσταση της νοοτροπίας της αρπαχτής, με τσιμέντο, σίδερο και φουγάρα που θα δώσουν δουλειά σε έλληνες, με πραγματική παραγωγή που θα φέρει προκοπή στον τόπο.

  Η σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ με χώρες, υψηλής παραγωγικότητας και με άλλες που η ανταγωνιστικότητα τους είναι πολύ χαμηλή δεν μπορεί παρά να φέρει οικονομική κρίση, όπως ακριβός και στην Αργεντινή.

 Εάν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και να επιβιώσουμε πρέπει άμεσα να αποχωρίσουμε συντεταγμένα από το ευρώ και να δηλώσουμε το χρέος μας επαχθές. Μόνο εάν ξανά βρούμε την εθνική μας νομισματική κυριαρχία, έστω και με διπλό νόμισμα προσωρινά, θα έχουμε ελπίδα για να επανέλθει η ανάπτυξη στον τόπο μας. Σήμερα δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ των λαών της Ευρώπης παρά μόνο η Γερμανία και οι άλλοι. Το ενιαίο νόμισμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα την Γερμανίας με την Γερμανίδα Καγκελάριο αδιάλλακτο τιμητή του. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η συστηματική υποταγή όλων των λαών της Ευρώπης στις ορέξεις της Γερμανίας. Η ελίτ των λαών όλης της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδος, στην προσπάθεια τους να προασπιστούν τα κεκτημένα τους, οδηγούν σε μαρασμό και φτωχοποίηση όλους τους λαούς της Ευρώπης και ακόμα περισσότερο των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν στερηθεί τεχνηέντως, βασικής αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής.

 Η Ευρώπη των λαών «ΕΟΚ» μετεξελίχθηκε σε μια Ευρωπαϊκή  Ένωση «Ε.Ε» που ουσιαστικά έγινε ένα κλουβί οικονομικού μαρασμού, παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και δεσμών με ανθρώπους οι οποίοι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Από το κλουβί αυτό δεν θα βγούμε ποτέ αν δεν κατανοήσουμε το πόσο αντιδημοκρατικό και βαθιά ολοκληρωτικό είναι. Εξάλλου αυτή η χώρα που ηγείται αυτής της τρέλας, δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγεί την Ευρώπη σε εδαφικές και οικονομικές απώλειές.

 Για το λόγο αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να διεκδικήσουμε την εδαφική, την πολιτική, την πολιτιστική, την οικονομική και νομισματική μας κυριαρχία. Με λίγα λόγια να ξαναγίνουμε αφέντες του εαυτού μας και να έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

 Η παγκοσμιοποίηση και αυτή την φορά είναι καταδικασμένη να αποτύχει, έχει πολλές φορές επιχειρηθεί εις τους αιώνες, αλλά λόγο της αντισυμβατικής της θέσης με την ίδια την φύση, δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρωθεί. Δεν είναι δυνατό να ισοπεδώνεις τα πάντα επάνω σε μια στρογγυλή γη, θεϊκό κατασκεύασμα. Σε αυτό το σημείο καλό θα είναι να θυμηθούμε τι είχε πει ο Ησίοδος στο βιβλίο του «τα πέντε γένη» … «έχουν προβλέψει τα πάντα, εκτός από την οργή του θεού».

 Οι Έλληνες με οδηγό την θρησκεία, η οποία στις δύσκολες στιγμές του έθνους μας, έβρισκε τον τρόπο να μας ενώσει και τις βαθιές ρίζες πολιτισμού που τους διακρίνουν, θα βρουν πολιτισμένες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα του τόπου.

 «Κανένας χορτάτος δεν μεγαλούργησε, οι πεινασμένοι μεγαλουργούν». Ο Ζήνων ο μεγάλος φιλόσοφος μας έχει πει «Νυν ευπλόηκα, ότε νεναυάγηκα» δηλαδή Ταξιδεύω καλά τώρα, που ναυάγησα. Αλλά και ο μεγάλος μας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης έχει πει την φράση που θα γίνει το σύνθημα της “Ελληνικής Αναγέννησης”…    

«Αν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.»

 

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα μας.

Εσύ θα έρθεις μαζί μας η θα περιμένεις να σε σώσουν οι άλλοι;